İSTANBUL / AVCILAR - Kemal Atay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖĞRETMENİM BEN NE YAPACAĞIM?

Okul psikolojik danışmanları olarak çok sık duyduğumuz sorulardan biri olmakla birlikte cevabın  yine öğrencilerimizin vermesine yardımcı olduğumuz sorudur. Lise düzeyi öğrencilerin artık kendi davranışlarının sorumluluğunu alabilecek düzeye geldiği gelişim açısından öngörülmektedir.

Bir karar verip davranışlarımızın sorumluluğunu alabilecek düzeye gelmek ise başka bir beceridir.

Bu beceri için gerekli olan bilgiler şu şekildedir.

20-05-2022BU KADAR BASİTSE NİYE BU KADAR ZOR?

Sorumluluk duygusu çok küçük yaşlarda verilmeye başlanması gereken bir duygudur. Zamanında temeli atılmayan bu duygu daha sonra KENDİ KARARLARINI VEREMEMEK olarak kendini gösterir. Ancak hiçbir zaman bu duygunun geliştirilmesi için geç değildir her yaşta geliştirilebilen bir duygudur.

PEKİ SORUMLULUK DUYGUSU NASIL GELİŞTİRİLİR?

SEÇENEKLER SUNUN

SEÇENEKLERİN SINIRLARINI SİZ BELİRLEYİN

TÜM SEÇENEKLERİN SONUCUNU DÜŞÜNDÜRÜN MANTIK SÜZGECİNDEN GEÇİRMESİNİ SAĞLAYIN

SEÇTİĞİ SEÇENEĞİ UYGULMASINA İZİN VERİN

EN ÖNEMLİSİ SONUÇLARINI YAŞAMASINA İZİN VERİN

HAYAT BOYU BİRİ SÜRÜ SEÇENEKLE KARIŞILACAK OLAN ÇOCUKLARINIZA HAYATIN BİR SEÇİM SORUMLULUK YASASI  OLDUĞUNA VE SEÇTİKLERİ SEÇENEĞİN SONUÇLARINI GÖZE ALARAK DAVRANMALARI GEREKTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDRİN.

Yayın: 20.05.2022 - Güncelleme: 20.05.2022 17:52 - Görüntülenme: 210